ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Παρακάτω ακολουθεί η ανάλυση των τεράτων του σύμπαντος. Εδώ θα δούμε μερικά από τα τέρατα της Ηπείρου και των υπόλοιπων Βασιλείων, με πληροφορίες και λεπτομέρειες.









GRINDRALLS

Tα Grindralls είναι δαίμονες πολεμιστές με τερατόμορφη όψη και χέρια με μεγάλες λεπίδες. Είναι πολύ συνηθισμένα στην Grimvale, αλλά υπάρχουν μερικά ακόμη και στην Ήπειρο και στις ζούγκλες της Rivonna. Μπορεί να ακούγονται εφιαλτικά, ωστόσο δεν είναι τόσο ισχυρά πλάσματα. Επίσης υπάρχουν Grindralls με διάφορα στοιχεία, και όχι φυσιολογικά. Τα κανονικά είναι με πέτρινη μορφή, ενώ υπάρχουν και με τα στοιχεία της Φωτιάς, του Πάγου, της Φύσης και του Ηλεκτρισμού.


Τα Grindralls στοιχείου δεν μπορούν να πεθάνουν από επιθέσεις του ίδιου στοιχείου. Πχ. ένα φλεγόμενο Grindrall δεν παθαίνει τίποτα από επίθεση Φωτιάς. Η συνιστώμενη τακτική, είναι επίθεση με Νερό ή Πάγο.


ΤΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ: Grimvale, Κεντρική, Ανατολική και Βορειοανατολική Ήπειρος και Ζούγκλα της Rivonna.

ΤΡΟΦΗ: Δεν απαιτείται. Αντλούν ενέργεια γύρω τους. 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Μονάχα τα Grindralls με στοιχεία διαθέτουν ικανότητες. Συνήθως είναι μια έκρηξη ή ρίψη στοιχείου.




DROCGARS

Τα Drocgars είναι σαν μεγάλοι πολύχρωμοι κροκόδειλοι και συνήθως έχουν μονάχα τα δυο μπροστινά τους πόδια. Συνήθως είναι λίγο μεγαλύτεροι από τους τους πλήρως ανεπτυγμένους κροκόδειλους, αλλά υπάρχουν και μερικοί που φτάνουν σε εντυπωσιακά τεράστιο μέγεθος. Είναι πολύ σπάνιοι οι τεράστιοι και λένε πως φτάνουν το διπλάσιο ή ακόμα και σχεδόν τριπλάσιο μέγεθος, από τους κανονικούς. 


Ζουν σε ποτάμια και λίμνες, αλλά βγαίνουν και έξω στην στεριά, όπως και οι κανονικοί κροκόδειλοι. Μπορούν επίσης, να χρησιμοποιήσουν Ηλεκτρισμό και Νερό για επιθέσεις.


ΤΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ: Ζούγκλα της Rivonna, Βόρεια Θάλασσα, Nolvar και Velidor.

ΤΡΟΦΗ: Κρέας οποιουδήποτε πλάσματος.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Ρίψη Νερού και Ηλεκτρισμού. Ηλεκτρικό πεδίο. 




GRIFFINS

Τα Griffins είναι μισά αετοί και μισά λιοντάρια. Το μήκος ενός Griffin είναι αρκετά μεγάλο, καθώς φτάνει τα τρία με τέσσερα μέτρα, ενώ το ύψος τους φτάνει μέχρι τα τρία μέτρα. Είναι αρκετά επιθετικά, μα μπορείς να τα τιθασεύσεις. Μάλιστα, κάποιοι Βασιλείς έχουν στην κατοχή τους αυτό το πλάσμα, είτε ως προσωπικό φρουρό, είτε ως φύλακα κάστρων.

Επίσης αυτά τα ξεχωριστά πλάσματα έχουν ισχυρά και χρυσαφένια φτερά. Τα φτερά των Griffins είναι πολύτιμα και αρκετοί τα κυνηγάνε. Τα φτερά τους μάλιστα, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και σαν ασπίδα. Συνήθως καλύπτουν τα πρόσωπα τους.


ΤΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ: Ήπειρος (Εκτός των Βόρειων περιοχών), Velidor, Nolvar, Blackwirz.

ΤΡΟΦΗ: Κρέας.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Εκτυφλωτική λάμψη φτερών. Φτερωτή κάλυψη.




YOGNARDS

Τα Yognards είναι τεράστια πέτρινα όντα, τα οποία βρίσκονται μόνο στο Swornheim. Είναι ουσιαστικά ψυχές, οι οποίες έχουν μια πέτρινη επικάλυψη ως προστασία. Φτάνουν σε ύψος μέχρι και τα τέσσερα μέτρα. Έχουν ένα ανοιχτό και ευάλωτο σημείο, στο κέντρο του θώρακα. Η καλύτερη τακτική για να κερδίσεις ένα Yognard, είναι να στοχεύσεις σε αυτό το ευάλωτο σημείο. Ζουν συνήθως στην μεγάλη κοιλάδα του Swornheim και είναι αρκετά επιθετικά, όπως και αρκετά από τα πλάσματα της Γης των Γιγάντων.


ΤΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ: Κοιλάδα του Swornheim.

ΤΡΟΦΗ: Δεν απαιτείται.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Ρίψη βράχων.



FELSEARS

Τα Felsears είναι θαλάσσιες τίγρεις στο χρώμα της θάλασσας. Έχουν τεράστιους κυνόδοντες, πελώριο λαιμό και το μέγεθος τους είναι λίγο μεγαλύτερο από μια συνηθισμένη τίγρη. Επίσης, όπως και τα Drocgars, έτσι και τα Felsears, έχουν κι αυτά συνήθως μόνο τα δυο μπροστινά πόδια τους. Ζουν στη στεριά, αλλά κολυμπάνε πολύ επίσης. Είναι καλοί και ταχύτατοι κολυμβητές, αλλά όχι και τόσο γρήγοροι στο τρέξιμο.

 

ΤΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ: Θάλασσα των Κατακτητών, Δυτικά Νησιά, Veiloth, Βορειοδυτική Ήπειρος, Venorium.

ΤΡΟΦΗ: Κρέας.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Καμία.



GORGONS

Οι Gorgons σύμφωνα με τους μύθους είναι αρχαίες μεταλλαγμένες γυναίκες, οι οποίες κάτω από τη μέση είναι φίδια. Χρησιμοποιούν ένα σαγηνευτικό τραγούδι για να δελεάσουν τους ανθρώπους. Σε δελεάζουν δημιουργώντας ψευδαισθήσεις για να φαίνονται γοητευτικές, ενώ στην πορεία σε καταστρέφουν και σε τρώνε.

Κάποιες Gorgons διαθέτουν μέχρι και δηλητήριο, ενώ κάποιες χρησιμοποιούν και όπλα, όπως τόξα και μικρά σπαθιά. Υπάρχει μάλιστα και μια βασίλισσα, η οποία είναι η ισχυρότερη και διαθέτει διαφορετικές ικανότητες. Η βασίλισσα είναι η Medusa. 


ΤΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ: Νότια Νησιά.

ΤΡΟΦΗ: Άνθρωποι.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Σαγηνευτικό τραγούδι, Επώδυνο ουρλιαχτό, Δηλητηρίαση.





HOGNIDS

Τα Hognids μοιάζουν λίγο με νυχτερίδες, αλλά είναι πιο εφιαλτικά στην πραγματικότητα. Φτάνουν περίπου το ύψος ενός μέσου ανθρώπου, ενώ το πλάτος στα φτερά τους φτάνει περίπου τα δύο μέτρα. Είναι πλάσματα τα οποία συνήθως αισθάνονται απειλή, κι έτσι κάνουν επίθεση αμέσως, εάν σε εντοπίσουν. Επίσης, βρίσκονται σε μικρή ή μεγάλη αγέλη συνήθως. Σπάνια θα αντικρίσεις μοναχικό Hognid.


Τα Hognids δεν είναι ισχυρά, καθώς έχουν μικρά δόντια και νύχια και δεν προκαλούν μεγάλη ζημιά με το δάγκωμα τους. Από την άλλη όμως, είναι σχετικά γρήγορα. Πετάνε γρήγορα και κάνουν μια εφόρμηση τυλίγοντας τα φτερά τους επάνω σου. 


ΤΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ: Grimvale, Vordendale, Blackwirz.

ΤΡΟΦΗ: Τρωκτικά, έντομα και ανθρώπους.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Καμία.




WEREWOLF

Οι Λυκάνθρωποι είναι μεταλλαγμένοι άνδρες, οι οποίοι μεταμορφώνονται σε τεράστιους λύκους. Ξεπερνούν τα δύο μέτρα σε ύψος και είναι πολύ άγρια πλάσματα. Δεν διαθέτουν κάποια ξεχωριστή ικανότητα, αλλά έχουν ανεπτυγμένες αισθήσεις. Τους προσελκύει το αίμα και μυϊκά είναι επίσης ανεπτυγμένοι. Μπορεί να είναι εξαιρετικά άγριοι και επικίνδυνοι ωστόσο, είναι πράγματι εφικτό να ηρεμήσεις έναν Λυκάνθρωπο και να βγάλεις στην επιφάνεια, λίγη από την ανθρώπινη πλευρά του.


ΤΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ: Grimvale, Βορειοανατολική και Κεντρική Ήπειρος, Velidor.

ΤΡΟΦΗ: Κρέας.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Καμία.




GRIHAIRS

Τα Grihairs είναι τσακάλια, τα οποία μοιάζουν με τους Λυκάνθρωπους. Φτάνουν τα δύο μέτρα σε ύψος, έχουν συνήθως πορφυρό και φουντωτό τρίχωμα και διαθέτουν τεράστια νύχια. Τα νύχια τους είναι παραπάνω από 15 εκατοστά και έχουν κόκκινη απόχρωση. Μπορούν να γίνουν ζόρικοι αντίπαλοι. 

Ο μύθος λέει, πως τα Grihairs είναι λάθος πειράματα των Μάγων και διαθέτουν μικρά κομμάτια μαγείας στα πελώρια νύχια τους. Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ισχυρά ή προχωρημένα ξόρκια, αλλά έχουν δύο αξιόλογες ικανότητες! Παρακάτω η περιγραφή ικανοτήτων.


ΤΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ: Grimvale, Blackwirz, Vordendale.

ΤΡΟΦΗ: Κρέας.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Ρίψη Φωτιάς από τα μαγικά νύχια. Άνοιγμα πύλης και ταχείας τηλεμεταφοράς σε μικρή κλίμακα.



LORTGILL

Το Lortgill είναι τεράστιο θαλάσσιο τέρας. Έχει τη μορφή ενός τεράστιου φιδιού, με ανοιχτό πράσινο χρώμα και μωβ σημεία επάνω του. Δεν γνωρίζει κάποιος με ακρίβεια το μέγεθος του, αλλά πρέπει να είναι μεγαλύτερο από δέκα μέτρα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Ζει σε βαθιές θάλασσες στην δύση και μάλιστα τις περισσότερες φορές εθεάθη κοντά σε ακατοίκητα νησιά και φράγματα των Νοτιοδυτικών Νησιών. 


Είναι ένας από τους πολλούς κινδύνους των Νότιων θαλασσών και πολλοί το φοβούνται. Μάλιστα, λέγεται πως έχει και αρκετές πληγές επάνω του, επομένως αυτό μας βεβαιώνει πως έχει βρεθεί σε αρκετές μάχες. 


Παρά τον βαθμό επικινδυνότητας και του φόβο, πολλοί έχουν πράγματι αντιμετωπίσει αυτό το γιγάντιο κτήνος και έχουν ζήσει για να αφηγηθούν την ιστορία. Η ωμή δύναμη από μόνη της, δεν είναι αρκετή, ώστε να κερδίσεις αυτό το πλάσμα. Το κλειδί βρίσκεται στο να αξιοποιήσεις το περιβάλλον γύρω σου για να νικήσεις. Τα νησιά και τα φράγματα προσφέρουν και κάποια πλεονεκτήματα στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου τέρατος!


ΤΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ: Νοτιοδυτικές θάλασσες.

ΤΡΟΦΗ: Κρέας.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Καμία.




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η παραφροσύνη της αγάπης

Χαμένες ψυχές