Βασιλεύς της Βαλχάλα (ΜΕΡΟΣ 1ο)




Το σενάριο είναι μυθοπλασία και δεν θίγει καμία θρησκεία, ούτε μυθολογίες. Φανταστική ιστορία με στοιχεία της Αγγλίας και Σκανδιναβίκης μυθολογίας, βασίζεται επισης αρκετά στην φημισμένη σειρά "Vikings" αλλά διαφοροποιημένα πολλα πράγματα. Δεν χλευάζει καμία εθνικότητα και καμιά πίστη.



" Αιώνες πριν ο Gnar προσπάθησε να σκλαβώσει το αιμοβόρο όν, γνωστό ώς" Λύκος Fenrir" αλλά οι Θεοί είχαν διαφορετικά πλάνα. Πήραν τον Fenrir στην Asgard και ο Gnar ξεκλήρισε τα τελευταία στρατεύματα του εχθρού βασιλιά Borg όπου ήταν ο πρώην αφέντης του λύκου. Σκότωσαν ο ένας τον άλλο και αφήσαν έναν διχασμένο κόσμο. Στις προφητείες αναφέρεται πως θα υπάρξει μετενσάρκωση στις ψυχές αυτών των δύο και πως ο Fenrir θα επιστρέψει στην Midgard για να αφανίσει τους ανθρώπους. "



920 Μ.Χ.

(ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ) 


Ο παγανιστής (Βίκινγκ) βασιλιάς Igard έπειτα από μια ακόμη επιδρομή σε ένα Αγγλοσαξονικό βασίλειο, έχει κυριεύσει ένα μικρό τμήμα της περιοχής. Εκείνη την περίοδο ο βασιλιάς του Ουέσσεξ, Alfred "ο Μέγας" κατάφερε να ενώσει τα 7 βασίλεια (Ουέσσεξ, Μερκία, Νορθουμβρία, Ανατολική Αγγλία, Σάσσεξ, Εσσεξ, Κεντ) και δημιούργησε μια ενωμένη Αγγλία! Οι Βίκινγκς έχουν ξεκινήσει να κάνουν επιδρομές στην Νορθουμβρία, την λεηλατούσαν για ένα χρονικό διάστημα, ωστόσο οι Σαξονες τους αντέκρουσαν και ο βασιλιάς Igard θανατώθηκε. Φαινόταν η εποχή των Βίκινγκς να έφτανε στο τέλος της, αλλά τότε ξεκίνησαν οι εποχές των σπουδαιότερων Ηρώων των Βίκινγκς! 



Πέρασαν λίγα χρόνια μετά την ήττα του Igard στην Αγγλία, τώρα ήρθε η στιγμή για νέους ήρωες να εξυψωθούν! Ο νεαρός, Ragnar Lothbrok που κατοικούσε στο Kattegat, επιθυμούσε να ανακαλύψει περισσότερο τις βόρειοδυτικές περιοχές, αναρωτιόταν τι μπορούσε να κερδίσει, πως θα ήταν η ζωή σε άλλες περιοχές και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει έναν στρατό και να ξεκινήσουν ξανά οι επιδρομές. Ο Ragnar λεηλάτησε αρκετές περιοχές της Αγγλίας και στράφηκε για μια νοτιότερη χώρα, την Γαλλία. Μαζί με τον πρωτότοκο γιό του τον Gunnar και τα αδέλφια Halfdan και βασιλιά Harald σχημάτισαν έναν ισχυρό στρατό και κατέλαβαν το Παρίσι! Ωστόσο δεν έμειναν για πολύ, καθώς οι Φράγκοι, προσέφεραν τεράστιες ποσότητες χρυσού και ασημιού για να φύγουν από την χώρα τους οι παγανιστές.


(ΒΑΛΧΆΛΑ Η ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ;) 


Στις πρώτες επιδρομές, ο Ragnar βρήκε έναν νεαρό ιερέα ονόματι Athelstan και είδε κάτι ξεχωριστό μέσα του. Τον πήρε μαζί του στην Νορβηγία ως σκλάβο, τον δίδαξε τους τρόπους και τα έθιμα των Βίκινγκς. Ο Athelstan άρχισε να πιστεύει στους παγανιστικούς θεούς, ωστόσο μέσα του πραγματικά πίστευε ακόμα στον Χριστιανισμό. Ο Ragnar πίστευε πως ήταν ιδιαίτερος άνθρωπος, δημιουργήθηκε στενός δεσμός μεταξύ τους, καθώς χριστιανός και παγανιστής έγιναν φίλοι. Τον θεωρούσε τίμιο άνθρωπο με χαρίσματα, έτσι λοιπόν, κάποια στιγμή σε μια ακόμα επιδρομή στην Αγγλία αποφάσισε να τον απελευθερώσει, ώστε να ζήσει όπως ο ίδιος επιθυμεί. Κι έτσι έμεινε στην Αγγλία με τον Ecbert. Καθώς έφτασε το τέλος του βασιλιά Alfred, λόγω βαριάς αρρώστιας, τον θρόνο έπειτα διεκδίκησε ο Ecbert. Ο Ragnar βοήθησε τον νέο βασιλιά Ecbert σε πολιτική αντιπαράθεση με την Μερκία και ο βασιλιάς, του προσέφερε για αντάλλαγμα, μερικά εδάφη για να δημιουργήσει αποικίες ο λαός του.



Ο Ragnar με τον νέο Βασιλιά Ecbert, γιορτάζουν για την συμμαχία τους με ένα πλουσιοπάροχο γεύμα. Μετά την γιορτή, οι δυό τους έχουν μια συζήτηση για τον παράδεισο και την Βαλχάλα, βλέποντας τον Ragnar να εκφράζει μερικές περίεργες απόψεις για τους θεούς.




« Λοιπόν, τι πιστεύεις βασιλιά, θα βγει αντάξια η συμμαχία μας;» 

« Ναι! Έτσι πιστεύω, δύο καλοί άντρες μπορούν να συμμαχήσουν, θα δούμε ένα τίμιο αποτέλεσμα.» 

« Δύο καλοί άντρες; Πιστεύεις είσαι όντως ένας καλός άνθρωπος βασιλιά Ecbert; Και πως είμαι και εγώ;» 

« Ναι, έτσι πιστεύω, ναι! Εγώ κερδίζω επειδή μάχομαι πονηρά τους εχθρούς μου Ragnar, είμαι καλός άνθρωπος και κερδίζω έτσι. Ο Θεός μας ευνοεί ακούγοντας τις προσευχές μας. Εσύ τι πιστεύεις, είσαι καλός;» 

« Αχ, όλοι εσείς που μιλάτε συνεχώς για τον Θεό. Έχετε αναρωτηθεί, ότι μήπως κανένας Θεός δεν υπάρχει. Έχω βαρεθεί να τους ακούω όλους να μιλάνε για θεούς και πως οι άνθρωποι είναι κατώτεροι! 

« Όχι Ragnar, οι δικοί σου ψεύτικοι Θεοί δεν υπάρχουν, η Βαλχάλα για την οποία μιλάτε εσείς, είναι ένα ψεύτικο μέρος και αν όντως υπάρχει είναι άθλια! Γιατί να θες να πας σε ένα τέτοιο μέρος, ένα μέρος που και πάλι σκοτώνετε ο ένας τον άλλο, ενώ είστε ήδη νεκροί; Εσύ Ragnar, ξέρω πως θα ήθελες να εισέλθεις στον παράδεισο, μέσα σου αυτό επιθυμείς!» 

« Ο μόνος λόγος για να αφήσω αυτόν τον κόσμο και να εισέλθω στον παράδεισο σου, θα ήταν μόνο για να βρίσκομαι με τον Athelstan.» Αναφέρει ο Ragnar και συνεχίζει.. 


« Το λάθος σας είναι πως όλοι βασίζεστε στους Θεούς! Και γιατί; Για να σας ανταποκριθούν στις προσευχές; Για να αλλάξουν την μοίρα σας; Οχι, εγώ μόνος μου ελέγχω και σχεδιάζω την μοίρα μου!» 

« Χωρίς θεούς τι θα κάναμε Ragnar; Ποιος θα ήταν ο σκοπός της ζωής; Πως θα ζούσαμε, με τι ισορροπία;» Του απαντάει ο Ecbert. 

« Ισορροπία; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, όπως και δεν υπάρχει η δικαιοσύνη, σίγουρα όχι σε αυτόν τον κόσμο! Και τι θα κάναμε; Τα πάντα θα κάναμε! Δεν θα μείνω σε έναν άσκοπο και αδιάκοπο κύκλο. Προσεύχεστε για εύνοια, εγώ όμως δεν αναμένω βοήθεια από τους θεούς, δημιουργώ μονάχος μου ευκαιρίες και εκμεταλλεύομαι τα πάντα! Ίσως ναι, να κάνω λάθος, ίσως υπάρχουν οι Θεοί, μας ακούνε και μας ευνοούν, μα εγώ μόνος θα κάνω τις επιλογές μου, μόνος θα σχεδιάσω την μοίρα μου!» Τονίζει ο Ragnar. 

« Είσαι παράξενος άντρας Ragnar Lothbrok, το γνωρίζεις αυτό; Τι θα συμβεί εάν κανείς λάθος;» 

« Άμα κάνω λάθος, είναι δικό μου πρόβλημα. Ισως οι Θεοί απλά μας παρακολουθούν γελώντας και αλλάζουν την μοίρα μας! Σου ορκίζομαι όμως Ecbert, πως μια μέρα, ο Θεός σου και ο Odin θα με αντικρίζουν με δέος! Κάποια στιγμή, ολόκληρος ο κόσμος θα γνωρίζει και θα τρέμει με το όνομα, RAGNAR, LOTHBROK!» Ξεστόμισε ο Βίκινγκ και συνέχισε λέγοντας. 

« Μπορεί να έχω περίεργες απόψεις, παρ'ολα αυτά μέσα μου, πιστεύω στον Odin. Ωστόσο δεν θα αφήσω κανέναν να "παίξει" με την ζωή μου! Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που θα αφήσω αυτόν τον κόσμο, και όταν γίνει αυτό, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ, ΚΑΝΈΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΤΗΝ ΜΟΊΡΑ ΜΟΥ, ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΘΑ ΕΙΣΈΛΘΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΝΉ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΉ ΑΊΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ODIN ΣΤΗΝ ΒΑΛΧΑΛΑ, ΜΕ ΒΑΛΚΥΡΊΕΣ ΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟΎΝ, ΕΚΕΊ ΘΑ ΑΝΑΜΈΝΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΘΑ ΠΟΛΕΜΉΣΟΥΜΕ ΣΤΟ RAGNAROK!» 

« Είσαι ένας παράφρων άνθρωπος, αλλά μου αρέσει αυτή η παραφροσύνη σου! Ίσως να φταίει η μπύρα;»

Κοιτάζονται στα μάτια και γελάνε δυνατά, ύστερα ο Ragnar λέει την τελευταία του κουβέντα.

« Με ρώτησες προηγουμένως, άμα είμαι καλός άντρας. Την απάντηση θα την λάβεις κάποια άλλη στιγμή Βασιλιά, ως τότε, SKOL!» 


Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πέτυχε η ιδέα του Ragnar, καθώς οι Αγγλοσάξονες δεν μπόρεσαν να συνυπάρξουν με τους Βίκινγκς, έτσι τους εξουδετέρωσαν και διέλυσαν τα καταλύματα τους, όσοι επιβίωσαν, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο Kattegat.



(ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ LOTHBROK) 


Καθώς ο Ragnar επιχειρούσε επιδρομές όλα αυτά τα χρόνια, έκανε τρεις ακόμα γιούς με την δεύτερη σύζυγο του, ήρθαν στον κόσμο οι Ubbe, Ivar και Bjorn. Ο κάθε γίος του θρυλικού Βίκινγκ είχε αποκτήσει μερικά από τα χαρακτηριστικά του πατέρα του. Ο Gunnar πήρε τον τρόπο ομιλίας και την στάση σώματος. Ο Ivar την εξυπνάδα, την πονηριά και την πολεμική στρατηγική. Ο Ubbe την εμφάνιση του πατέρα του και την επιθυμία να συνεχίσει το όνειρο του, να αποκτήσει πλούσια εδάφη, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει αποικίες. Ο Bjorn τις πολεμικές ικανότητες και την θέληση του πατέρα του! Ο Ragnar ήταν ο πιο φημισμένος άνθρωπος εκείνη την χρονική περίοδο, ωστόσο ένας μάντης προέβλεπε πώς οι γιοι του θα αποκτήσουν μεγαλύτερη φήμη! Ο νεότερος γιος του, ο Bjorn όταν ενηλικιώθηκε έφυγε από το Kattegat μακριά από την οικογένεια του. Έζησε απομονωμένως σε μιά καλύβα και επιβίωσε. Σκληραγωγήθηκε και όταν επέστρεψε στο Kattegat απέκτησε το ψευδώνυμο "Σιδηρόπλευρος". Ο Ivar γεννήθηκε με πρόβλημα στα οστά των ποδιών του με αποτέλεσμα να μην έχει την ικανότητα να περπατάει, γι'αυτο τον αποκαλούσαν "Ασπόνδυλο". Αυτό το γεγονός όμως δεν τον σταμάτησε σε τίποτα! Και ο Ubbe απέκτησε το παρατσούκλι "Ονειροπόλος".



Οι γιοι του θρυλικού Ragnar μεγάλωσαν και ήρθε η ώρα να χτίσουν τα ονόματα τους! O Ragnar βρισκόταν σε κακή φυσική κατάσταση διότι ήταν άρρωστος για μερικούς μήνες και πίστευε πως φτάνει κοντά στον θάνατο, επιθυμούσε να πεθάνει ένδοξα και όχι απο μια αρρώστια και έτσι αποφάσισε να πάρει μέρος στην επόμενη επιδρομή παρόλο την κατάσταση του. Ξεκίνησαν τις επιδρομές και τους πολέμους, λεηλατούσαν πετυχημένα την Αγγλία και επικεντρώθηκαν έπειτα στην Νορθουμβρία. Ο Ragnar κατανάλωνε φάρμακα και περίεργα βότανα, καθώς είχε στην υπηρεσία του μία κρυφή σκλάβα από την Αγγλία που του προσέφερε ότι χρειαζόταν, επίσης του ανέφερε πως εάν την ελευθέρωνε από τα δεσμά της, θα του παρείχε βοήθεια όταν θα την είχε ανάγκη. Οι αγγλοσάξονες ύστερα από μερικούς μήνες τους απωθήσαν και αναγκαστηκά οι Βίκινγκς υποχώρησαν πίσω στην Νορβηγία. Είχαν υποστεί μεγάλη ήττα, καθώς οι σάξονες αιχμαλώτισαν τον Βασιλιά Ragnar και τον γιό του Gunnar. Ο Βασιλιάς Aelle καταδίκασε τους παγανιστές αιχμάλωτους του σε θάνατο. Αποκεφαλισμός στους παγανιστές και για τον Ragnar πτώση σε λάκκο με δηλητηριώδη φίδια!




(Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ "ΘΕΟΥ")



Ξημέρωσε η ημέρα της καταδίκης του Ragnar, του Gunnar και όλων των παγανιστών αιχμάλωτων, ωστόσο δεν πήγαν όλα σύμφωνα με τα σχέδια του Aelle. Το προηγούμενο βράδυ η σκλαβα του Ragnar τον επισκέφθηκε στο κελί του, και σχεδίασαν την δραπέτευση τους! Προς τύχη του Aelle, το σχέδιο της σκλάβας καθυστέρησε με αποτέλεσμα ο δήμιος του βασιλιά Aelle να προλάβει να θανατώσει τον Gunnar μπροστά στα μάτια του πατέρα του! Το σχέδιο της σκλάβας ήταν να ανάψει μια τεράστια φωτιά, ώστε να αποσυντονίσει τους σάξονες. Καθυστερημένα τα κατάφερε και έτσι παρουσιάστηκε η ευκαιρία για την διαφυγή.



Καθώς ο δήμιος ήταν έτοιμος να ρίξει τους σάκους με τα φίδια στον λάκκο, οι Βίκινγκς κατάφεραν να ελευθερωθούν και ξέσπασε μια μάχη. Η σκλάβα απελευθέρωσε τον Ragnar, αλλά αυτός είχε βλέμμα καρφωμένο στον δήμιο και έτσι πήρε ένα ξίφος και τον έσφαξε αμέσως! Τα φίδια απελευθερώθηκαν επίσης, και ένα δάγκωσε τον Ragnar. Ο Aelle ήταν μάρτυρας σε τούτο το γεγονός και πίστεψε πως θα πέθαινε πολύ σύντομα από το δηλητήριο. Ο Aelle υποχώρησε, καθώς οι επιζώντες Βίκινγκς πιστεύοντας ότι ο Ragnar είναι πεθαμένος από το δάγκωμα του φιδιού στράφηκαν σε φυγή. Η σκλάβα πήρε τον Ragnar και κρυφά ξέφυγαν, σταμάτησαν για λίγο όταν ήταν πλέον απομακρυσμένοι από όλους για να ελέγξουν την πληγή του Ragnar.



Παρόλο που το δηλητήριο ρέει στις φλέβες του, δεν πεθαίνει! Είχε ιδιαίτερο δεσμό με τα φίδια, καθώς τους τελευταίους μήνες που ήταν άρρωστος, έπραξε κάτι που δεν είχε αναφέρει σε κανέναν. Στο δεύτερο και απομακρυσμένο σπίτι του προσπαθούσε να εισάγει αραιωμένο δηλητήριο φιδιού στον οργανισμό του. Σε συνδυασμό με τα φάρμακα και τα βότανα που κατανάλωνε και την ευλογία των θεών, πέτυχε κάτι αδιανόητο! Είχε δημιουργήσει ισχυρά αντισώματα όπου πρόσφεραν ανοσία στο δηλητήριο των φιδιών! Η σκλάβα πίστεψε πως ίσως να ήταν θεός, επειδή κατάφερε να επιζήσει! Ύστερα από μερικές μέρες οι δύο τους βρήκαν ένα μικρό καράβι και έπλευσαν σε νοτιοδυτικές χώρες καθώς όλοι πίστευαν ότι ο Ragnar είναι νεκρός, ενώ όσοι είχαν επιζήσει από την δραπέτευση κατάφεραν να γυρίσουν στην Νορβηγία για να διαδώσουν τα νέα ότι ο Ragnar και ο γιος του πέθαναν!






(Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ "ΘΕΟΥ") 



Οι γιοί του Ragnar παρά τις διαφορές τους, ενώθηκαν και δημιούργησαν έναν τεράστιο στρατό με βασιλιάδες από ολόκληρη την Νορβηγία! Επιτέθηκαν στον Βασιλιά Aelle και κυριάρχησαν την Νορθουμβρία και εκδικήθηκαν για τον πατέρα τους πράττοντας το βασανιστήριο "Ματωμένος Αετός" στον Aelle! Με ένα σπαθί του χάραξαν τον κορμό από την σπονδυλική στήλη και πετσόκοψαν την σάρκα, έπειτα με ένα τσεκούρι αφαίρεσαν τα πλευρά τους τους πνεύμονες του! Αφού πήραν την εκδίκηση που επιθυμούσαν διαλύθηκαν και πάλι. Ο θάνατος του πατέρα τους ήταν το μόνο που τους κρατούσε ενωμένους. Ο Bjorn συνέχισε τις περιπέτειες του στην νοτιότερη Ευρώπη με όσους τον ακολούθησαν, ο Ivar επιθυμούσε να μην δείξει κανένα έλεος και να καταλάβει την υπόλοιπη Αγγλία! Ο Ubbe έμεινε με τον Ivar αρχικά, ωστόσο αργότερα έφυγε καθώς πίστευε πως έχει λάθος φιλοδοξίες ο Ivar. Στράφηκε σε μια ακόμα βορειότερη χώρα, την Ισλανδία. 



Τα χρόνια πέρασαν κι τα 3 αδέλφια είχαν αποκτήσει τεράστια φήμη, είχαν γίνει από τους ισχυρότερους και αιματηρούς Βίκινγκς! Ο Ragnar βρισκόταν σε νότιες χώρες, είχε δημιουργήσει μια μικρή ομάδα, με υπάκοους άντρες, άντρες που πιστά τον ακολούθησαν. Χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του σε κανέναν, περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του και να δει τι έχουν καταφέρει οι γιοι του. Κάποια στιγμή αποφάσισε να κινηθεί βόρεια προς την Αγγλία, ώστε να ιδωθεί με έναν παλιό φίλο, τον Athelstan. Έφτασε στο Ουέσσεξ, το βασίλειο του Ecbert, και απεσταλμένοι του Ragnar αναφέρουν στον βασιλιά και τον Athelstan, ότι ο Ragnar όχι μόνο ζει, αλλά βρίσκεται έξω από το βασίλειο και επιθυμεί να βρεθεί με τον βασιλιά. Κανένας άλλος δεν έμαθε τίποτα, το βράδυ ο Athelstan βρέθηκε με τον Ragnar και είχαν μια κουβέντα μετά από κάμποσα χρόνια.



« Ragnar, Lothbrok, Είσαι πράγματι εσύ;» Είπε ο Athelstan, γεμάτος σοκ και ενθουσιασμό!

« Άλλαξα τόσο πολύ από την τελευταία μας συνάντηση;» Απάντησε ο Ragnar.

« Είναι αδύνατον, αυτήν την στιγμή έπρεπε να βρίσκεσαι στην Βαλχάλα, πως κατάφερες και στέκεσαι ακόμα στα δύο σου πόδια εδώ πέρα;»

« Παρατηρώ πως ακόμη πιστεύεις στους δικούς μου θεούς, δεν άλλαξε τίποτα από τότε που σε άφησα ελεύθερω!» Και αγκαλιάζει τον παλιό φίλο του!

« Η Βαλχάλα θα περιμένει, υπάρχουν ακόμα μερικά σοβαρά ζητήματα που πρέπει να λύσω. Επίσης δεν είμαι ακόμα έτοιμος να αφήσω αυτόν τον κόσμο!» 

« Είσαι πράγματι ο Ragnar, πάντοτε πολυμήχανος, με την απάντηση στο στόμα!» 

« Θέλω να μιλήσω με τον βασιλιά Ecbert, θέλω εσύ να με βάλεις μέσα στην πόλη χωρίς να το υποψιαστεί κάνεις.»

« Ακολούθησε με, αρχικά θα εισέλθουμε κρυφά από την Νότια πύλη, ύστερα θα σε οδηγήσω και στον βασιλιά όπως επιθυμείς.» 


Έπειτα από μερικά λεπτά φτάνουν στην αίθουσα του Βασιλιά Ecbert, Ο Ragnar αντικρίζει τον βασιλιά και ζητάει να μιλήσουν ιδιαιτέρως.


« Ώστε οι φήμες αληθεύουν, είσαι ζωντανός φοβερέ Ragnar!» Λέει πρώτος ο Ecbert.

« Δεν θα πεθάνω αν δεν ολοκληρώσω το έργο μου! » απαντάει με περηφάνια ο Ragnar, καθώς σημαδεύει τον Ecbert με ένα μαχαίρι.

« Ragnar, είναι ακόμη σαν τις παλιές εποχές, μπορείς να με εμπιστευτείς. Εσύ με βοήθησες να διατηρήσω την βασιλεία μου, βοήθησες να λυθεί η αντιπαράθεση μεταξύ Ουέσσεξ και Μερκίας. Είσαι ο μοναδικός αληθινός σύμμαχος που είχα ποτέ! Χαίρομαι που γύρισες. Ωστόσο γνωρίζεις πως δεν μπορώ να σε αφήσω να εγκαταλείψεις την Αγγλία, δεν μπορώ να σε αφήσω να επιστρέψεις στους εχθρούς της Αγγλίας. »

« Παρατηρώ αμφισβήτηση στο βλέμμα σου, και την απορία στο μυαλό σου, βασιλιά Ecbert;» Αναφέρει ο Ragnar.

« Και οι γρίφοι στο δικό σου μυαλό. » Απαντάει μετέπειτα ο Ecbert.

« Πράγματι πίστεψες ότι θα σε σκότωνα; Όχι, όχι δεν θα άξιζε, κατανοώ σε τι κατάσταση βρίσκομαι, είμαι εδώ για άλλο σκοπό. » απάντησε γελώντας ο Ragnar.

« Ήρθα για τον Athelstan και θέλω να μάθω όλες τις λεπτομέρειες που έχουν συμβεί στην Αγγλία όλα αυτά τα χρόνια που απουσίαζα. Θέλω να μάθω τι μονοπάτια ακολούθησαν οι γιοι μου, χωρίς την καθοδήγηση μου!» 

« Σύντομα θα έχουμε αυτήν την συζήτηση φημισμένε Ragnar! Για τώρα μπορείς να περάσεις την νύχτα στο παλάτι, κανένας δεν θα μάθει τίποτα.» 



(ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ) 



Ο Βασιλιάς του Ουέσσεξ και ο παλιό φίλος του Ragnar, ήταν οι μόνοι, που έμαθαν ότι επέζησε, ο φημισμένος Βίκινγκ. Έμεινε στο παλάτι του βασιλιά χωρίς να το ανακαλύψει κανένας, έμαθε για τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων στην Αγγλία και επιτέλους είχε την συζήτηση που επιθυμούσε με τον Βασιλιά σύμμαχο του.


« Λοιπόν, Ragnar, μετέπειτα τον υποτιθέμενο θάνατο σου, οι γιοι σου σχημάτισαν έναν τεράστιο στρατό και επιτέθηκαν με επιτυχία στην Νορθουμβρία, την κατέλαβαν και έσφαξαν τον Aelle. Απ'οτι έχει γνωστοποιήθει απο πληροφορίες ανιχνευτών, ο Bjorn με ένα μέρος του στρατού κατευθύνθηκε στην μεσόγειο θάλασσα, Ο Ubbe αποχώρησε, άφησε τον Ivar και γύρισε να κάνει κουμάντο στην πατρίδα σου ο Ivar έμεινε στην Νορθουμβρία για λίγο καιρό και προσπάθησε να πολιορκήσει περισσότερες περιοχές, απέτυχε και επέστρεψε στο Kattegat.» 

« Βλέπω πως οι γιοι μου εκδικήθηκαν για εμένα, και συνέχισαν με τους τρόπους των Βίκινγκ, το αίμα μου πράγματι κυλάει στις φλέβες τους!» 


Αφότου συζήτησαν λίγο για τους γιούς του Ragnar και την κατάσταση στην Αγγλία, ο θρυλικός Βίκινγκ άρχισε να αναλογίζεται για το μέλλον. Απο την αρχή αποζητούσε ένα πράγμα μόνο, να ανακαλύψει νέους τόπους, να τους αποκτήσει και να καλλιεργήσει, να δημιουργήσει αποικίες για τον λαό του! Ο Ecbert υποστήριζε τον Ragnar, παρ'ολα αυτά ήταν πρακτικά αδύνατον να συμφιλιωθούν όλα τα βασίλεια της Αγγλίας, με τους παγανιστές. Δεν υπήρχε περίπτωση να παραδώσουν τα εδάφη τους οι σάξονες. Χρειαζόταν ένα σχέδιο, ώστε να διεκδικήσει αυτό που επιθυμεί, έτσι πήρε τον χρόνο του ο Ragnar και ξεκίνησε να σχεδιάζει! Μόνος ξεκάθαρα δεν μπορούσε να καταφέρει τίποτα, χρειαζόταν στρατό, αυτό λοιπόν, ήταν που ξεκίνησε να "δημιουργεί".


Ο Athelstan μαζί με τον Ragnar και μια φρουρά κατευθύνθηκαν βόρεια προς την Μερκία, για πολιτικά θέματα εκ μέρους του βασιλιά Ecbert. Παρατηρούσε τα πάντα, οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι χρήσιμο όταν θα ξεκίναγε η μεγάλη εκστρατεία, που είχε στο μυαλό του ο Ragnar. Έμειναν στην Μερκία για μερικές εβδομάδες, καθώς περιπλανιόταν, συνάντησε μια μικρή ομάδα Βίκινγκ, που έμειναν στην Αγγλία για αναφορές. Ο Odin τον ευνόησε και βρέθηκε η ευκαιρία για την αρχή του τέλους της Αγγλίας! Παρουσίαστηκε στους συντρόφους Βίκινγκς και αποκάλυψε πως είναι ακόμα ζωντανός, παρ'ολα αυτά δεν τον πίστευαν και τον χλεύασαν, ένας προσπάθησε να του επιτεθεί, αλλά ο Ragnar τον απέκρουσε με ευκολία και κατάφερε να τους πείσει με την μαχητικότητα και την ομιλία του! Τον αντίκριζαν με δέος, αμέσως του υποκλίθηκαν, εντάχθηκαν στην ομάδα του και υπάκουσαν τις εντολές του.



Το σχέδιο του Ragnar πήρε μπρός, έστειλε σε αποστολή τον Athelstan με τους Βίκινγκ συντρόφους στο Kattegat, ώστε να αναφέρουν μονάχα στους γιους του, ότι είναι ζωντανός και πως επιθυμεί να σχηματιστεί σύντομα ένας τεράστιος και ισχυρός στρατός. Στάθηκε τυχερός, καθώς ο Bjorn γύριζε στο Kattegat και έμαθε τα νέα. Επίσης η ομάδα του θρυλικού Βίκινγκ, ανέφερε, πως θα βρίσκονται στις ακτές της Μερκίας και θα αναμένουν ενισχύσεις. Οι Bjorn και Ivar αμέσως έστειλαν αγγελιοφόρους στην Ισλανδία, ώστε να ενημερωθεί και ο Ubbe. Τα αδέλφια ενώθηκαν για μια ακόμη φορά, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το σχέδιο του πατέρα τους, είχαν σκοπό να ειδωθούν μαζί του. Ο Athelstan γύρισε στην Αγγλία μαζί με την ομάδα Βίκινγκ και βρέθηκαν με τον Ragnar. Τότε ο άνθρωπος που θεωρούσαν Θεό, αποκάλυψε τα σχέδια του. Αφού δεν υπήρχε περίπτωση να του δωρίσουν εδάφη, θα έπρεπε να κινηθεί ύπουλα, να σχηματίσει τεράστιο στρατό και να επιτεθεί στα βασίλεια χωρίς να τον αντιληφθούν. Αφού o Ragnar δεν είχε άλλη επιλογή, έπρεπε να αφανίσει και να κυριαρχήσει σε ολόκληρη την Αγγλία, ώστε να μην δέχεται επιθέσεις από κανένα βασίλειο και να αποκρυσταλλώσει το όνειρο του!




(ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ) 



Ο Athelstan ανέφερε πως η μοίρα του είναι συνδεδεμένη με τον Ragnar, ένιωσε ένα περίεργο συναίσθημα, ένιωσε τον Odin να τον καλεί, καθώς δεν σταμάτησε να πιστεύει στους θεούς των Βίκινγκ ποτέ. Στάθηκε στο πλευρό του Ragnar και εκτέλεσε την επιθυμία του, λίγο πριν φύγουν απ'την Μερκία. Η ομάδα του Ragnar, αναμένουν τις ενισχύσεις στις ακτές, προσπαθώντας να μην κινούν υποψίες. Οι γιοι του Ragnar ξεκίνησαν να σχηματίζουν στρατό από όλες τις περιοχές της Σκανδιναβίας, απορώντας γιατί δεν κατευθύνθηκε αμέσως ο πατέρας τους στο Kattegat και πήγε στην Αγγλία. Γνώριζε τις συνέπειες, γνώριζε πως ήταν ριψοκίνδυνο, ωστόσο, αυτός δεν ανησυχούσε για τίποτα. Ο Ragnar ήθελε να αποδυναμώσει το Ουέσσεξ από εσωτερικά, καθώς οι Βίκινγκς θα πολιορκούν από εξωτερικά! Ένα βράδυ μερικά πλοία με ενισχύσεις, κατέφθασαν στις ακτές της Μερκίας και οι δύο πλευρές συναντήθηκαν.



Οριστικοποίησε το σχέδιο του και ηρθε η στιγμή που ο Ragnar έπρεπε να επιστρέψει στο Ουέσσεξ, η ομάδα του ενημέρωσε τους Βίκινγκς που μόλις κατέφθασαν πως θα έπρεπε να κινηθούν. Ελάχιστοι γύρισαν στο Kattegat για να αναφέρουν την στρατηγική του Ragnar, ενώ οι περισσότεροι παρέμειναν και κρυφά κατευθύνθηκαν νότια. Αφού η ομάδα ολοκλήρωσε την αποστολή επέστρεψαν στον Ragnar και έμειναν στο βασίλειο του Ecbert ώσπου να ξεκινήσει ο πόλεμος! Τα τρία αδέλφια αποφασισμένα κατάφεραν μετά από καιρό, να σχηματίσουν για μια ακόμη φορά στρατό, όμως αυτή την φορά, όχι μόνο από την Νορβηγία, αλλά από ολόκληρη την Σκανδιναβία! Όλοι τους ενωμένοι, αποφασισμένοι και έτοιμοι, ξεκίνησαν το ταξίδι. Η ημέρα της κρίσεως για τους σάξονες, πλησίαζε!





(Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ)



Λίγες στιγμές πριν τον όλεθρο στην Αγγλία, η Μερκία ετοιμάζει παγίδες και τα στρατεύματα, για επίθεση από τους Βίκινγκς. Ο Athelstan, παραπληροφόρησε τον βασιλιά της Μερκίας, Aethelred και τον βασιλιά Ecbert, όπως ακριβώς ήθελε ο Ragnar. Είχε αναφέρει στον βασιλιάδες, ότι σύντομα στρατός Βίκινγκς θα κατέφθανε στην Μερκία, ετσι ο Aethelred αποφάσισε αμέσως να τους στήσει ενέδρα και να είναι έτοιμος για την μάχη, ενώ ο Ecbert θα έστελνε ενισχύσεις από το Ουέσσεξ. Ωστόσο ήταν απλά μια παραπληροφόρηση, ο στρατός των Βίκινγκ όντως έφτανε, αλλά όχι στις ακτές της Μερκίας.


Κατέφθασαν οι Βίκινγκς και έλαβαν θέσεις, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουν οι σάξονες. Ελάχιστα πλοία έχουν απομείνει κοντά στις ακτές της Μερκίας, ως αντιπερισπασμός, οι Βίκινγκς που βρίσκονται στα νότια δάση, μαζί με ένα μέρος του στρατού στήνουν ενέδρα στα στρατεύματα του Ουέσσεξ που οδεύουν στην Μερκία για ενίσχυση, ο μισός στρατός με επικεφαλής τα τρία αδέλφια, πολιορκεί το Ουέσσεξ, ενώ ο Ragnar με την ομάδα του, απόδυναμώνουν και σφάζουν με πανουργία τους σάξονες εσωτερικά.



Ο Βασιλιάς Aethelred, απορεί γιατί δεν του επιτίθενται οι Βίκινγκς, και για ποιο λόγω δεν έχει παρουσιαστεί ο στρατός του Ecbert. Το Ουέσσεξ την ίδια ώρα, αντίκριζε την πτώση του, καθώς οι Βίκινγκς τους παραπλάνησαν και σφάζουν οποιονδήποτε βρουν εμπρός τους! Μέσα σε αυτό το χάος, τα αδέλφια βαδίζουν προς το παλάτι, ενώ ο Ragnar βρίσκεται ήδη στην αίθουσα του θρόνου και δίνει την τελευταία του κουβέντα με τον Ecbert.


« Λοιπόν, Βασιλιά Ecbert, φτάσαμε στο κρίσιμο σημείο που εγώ κερδίζω! Οι άντρες μου, αυτή την στιγμή διαλύουν το βασίλειο σου! Το Ουέσσεξ έχει καταληφθεί.» Είπε ο νικηφόρος Ragnar. 

« Είσαι πραγματικά ένας έξυπνος άντρας, Ragnar, Lothbrok, ξεγέλασες δύο βασίλεια ταυτόχρονα! Τα τεχνάσματα σου πράγματι μας δελέασαν. Εύχομαι να είχαμε περισσότερους άντρες με το μυαλό σου!» Απάντησε ο Βασιλιάς.

« Μην σπαταλάς τις προσευχές σου, δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν εμένα σε αυτόν τον κόσμο!» Του ανέφερε ο Ragnar.

« Αυτή η μέρα θα μείνει στην ιστορία, ως η μέρα που ο "απέθαντος" Ragnar Lothbrok, γονάτισε τον Βασιλιά Ecbert και το βασίλειο του! Μα πες μου, τι άλλο σκοπεύεις να επιχειρήσεις;» Ξεστόμισε ο Ecbert.

« Γνωρίζεις πολύ καλά Ecbert, δεν πρόκειται να σταματήσω εδώ! Έχω ένα όνειρο, και για να το ενσαρκώσω, πρέπει να αποδεκατίσω ολόκληρη την Αγγλία!» 

Συνεχίζει λέγοντας « Ήμουν τίμιος σύμμαχος σου, παρ'ολα αυτά εσύ δεν βοήθησες, όταν χρειαζόμουν βοήθεια στην Νορθουμβρία. Αλλά θα φανώ φιλεύσπλαχνος, σε σένα Βασιλιά! Θα τελειώσει γρήγορα.» 

« Σ'ευχαριστώ γι'αυτό, αλλά πρέπει να ξέρεις πως δεν θα καταφέρεις να ρίξεις την Αγγλία!» 

« Θα αλλάξεις γνώμη σύντομα, όταν θα με αντικρίζεις από τον παράδεισο του Θεού σου, να ξεκληρίζω τα υπόλοιπα ΒΑΣΊΛΕΙΑ! Θυμάσαι που κάποτε με είχες ρωτήσει αν είμαι καλός άντρας; Λοιπόν, όχι δεν είμαι, είμαι ένας πολύ κακός άντρας και γι'αυτό δεν θα μπορούσα ποτέ να περάσω από τις πύλες του παραδείσου, του δικού σου Θεού! Όσο καλόκαρδος και αν είμαι μέσα μου, κάνω φριχτά πράγματα, επειδή είμαι ένας ΒΊΚΙΝΓΚ!» 


Εδώ τελειώνει η κουβέντα και σκοτώνει τον Βασιλιά, χωρίς να τον κάνει να υποφέρει. Ύστερα τα αδέλφια εισέρχονται με τον στρατό στην αίθουσα και αντικρίζουν τον πατέρα τους, μετά από τόσα χρόνια! Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει σε αυτό το θέαμα! Η οικογένεια Lothbrok επανενώθηκε, ο Ragnar αγκάλιασε και καμάρωσε τους γιους του! Ο στρατός υποκλίθηκε στον Ragnar και πίστεψαν πως ίσως είναι θεός, πλέον τον αποκαλούσαν Ragnar o "Απέθαντος". Οι Βίκινγκς δεν άφησαν κανέναν σάξονα ζωντανό, και φρόντισαν να μην διαφύγει κανένας.




Ύστερα συνέχισαν την εκστρατεία δυναμικά, χωρίς ανάπαυση, χτύπησαν τα ανατολικά βασίλεια, έσφαζαν οποιονδήποτε έβρισκαν εμπρός τους χωρίς δισταγμό. Η νοτιοανατολική Αγγλία καταστράφηκε και ήρθε η στιγμή να κατευθυνθούν βορειότερα! Έφτασαν στην Μερκία χώρις να έχουν πολλές απώλειες. Οργισμένοι κατάφεραν και κατέλαβαν και την Μερκία, οι σάξονες έτρεμαν από τρόμο, το ένα βασίλειο γονάτιζε μετά το άλλο! Ανασυγκρότησαν τον στρατό και στράφηκαν προς την Νορθουμβρία!


Η μάχη στην Νορθουμβρία ξεκίνησε και οι δυνάμεις των Βίκινγκ υπερισχύουν! Σφάζουν με βαρβαρότητα τους σάξονες και συνεχίζουν μέσα στην πόλη. Ο Ragnar αντικρίζει ένα αετό να τον κοιτάζει επίμονα, κατάλαβε πως ήταν ο Odin σε μορφή αετού και ξεκίνησε να φωνάζει!


« Ο ODIN, ΕΊΝΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ! ΣΚΟΤΏΣΤΕ ΤΟΥΣ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΕΊΞΕΤΕ ΟΙΚΤΟ! ΛΊΓΟ ΑΚΌΜΑ ΈΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΟΛΌΚΛΗΡΗ Η ΑΓΓΛΊΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΙΆ ΜΑΣ! ΚΑΝ'ΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ODIN, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ! ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΆ, ΕΊΜΑΣΤΕ ΒΙΚΙΝΓΚΣ!» 


(Η ΛΟΓΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) 


Ισχυρότεροι από ποτέ ήταν οι Βίκινγκς, έριξαν το τελευταίο βασίλειο και έτσι κατέκτησαν ολόκληρη την Αγγλία! Ο Ragnar ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο του ονείρου του. Ξεκίνησαν να έρχονται περισσότεροι Βίκινγκς και χωρικοί από την Σκανδιναβία προς την Αγγλία και δημιούργησαν τις αποικίες τους. Ο Ragnar αρχικά για λίγο καιρό, έμεινε στην Νορθουμβρία να επιβλέπει τους ανθρώπους. Ύστερα γύρισε με τους γιους του και τον Athelstan, στην Νορβηγία, αφήνοντας τους Βίκινγκ που επιθυμούσαν να μείνουν εκεί για να συνεχίσουν την ζωή τους με νέα πλούσια εδάφη!


957 Μ.Χ.

Επέστρεψαν στην πατρίδα τους, την Νορβηγία, μετά από τόσα χρόνια ο Ragnar γύρισε στο σπίτι του, στο Kattegat! Ωστόσο δεν ήταν πια μόνο μια μικρή πόλη, είχε εξελιχθεί σε τεράστιο εμπορικό σταθμό! Εκεί επιτέλους ηρέμησε για λίγο και ασχολήθηκε με τους γιους του. Αποφάσισε επίσης να μετονομάσει τον Athelstan, πλέον είχε γίνει ένας από αυτούς, είχε γίνει ένας Βίκινγκ και το νέο του όνομα ήταν Asger, που σήμαινε "Η λόγχη του Θεού". Η ιστορία της Lothbrok οικογένειας, δεν τελειώνει εδώ, σύντομα θα ξεκινήσουν νέες περιπέτειες, σύντομα θα έρθει το RAGNAROK!

ΤΕΛΟΣ! 
(ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΕ) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η παραφροσύνη της αγάπης

ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Χαμένες ψυχές