Το Μαγευτικό Δάσος (Παλαιά & σύγχρονη ιστορία)

 


«Το ακόλουθο κείμενο είναι μια σύντομη ανασκόπηση της παλαιάς, αλλά και σύγχρονης ιστορίας ενός τόπου, διαφορετικού από των υπολοίπων. Τα περισσότερα γεγονότα που θα διαβάσετε, γνωρίζουμε πως είναι αληθινά και οι πληροφορίες παρμένες από αναγραφές ιστορικών και φιλοσόφων που έζησαν στις ορισμένες εποχές. Παρακάτω αναγράφεται η ιστορία του Μαγευτικού Δάσους, γραμμένη, από τον φιλόσοφο Browen του Eiffhove». 


Το μαγευτικό δάσος είναι μια περιοχή όπου γεωγραφικά βρίσκεται ανατολικά από την Veiloth και φτάνει κοντά στην VAILDGUARD. Έχει τεράστιες εκτάσεις και πλησιάζει αρκετά στον παγωμένο βορρά και τις θάλασσες του. Ακόμα κι αν βρίσκεται τόσο κοντά σε παγωμένες περιοχές, διατηρεί διαφορετικό κλίμα και περιφερειακά δεν υπάρχει τόσο πολύ κρύο. Είναι ένα τεράστιο, πανέμορφο και μαγεμένο δάσος, το οποίο είναι περιτριγυρισμένο από ισχυρά τείχη και μικρά φρούρια. Φρουροί βρίσκονται σε κάθε μέτωπα του τείχους και η δουλειά τους είναι να παρατηρούν καθημερινά κάθε κίνηση που μπορεί να πάρει το μάτι τους στην ευρύτερη περιοχή. Στο εσωτερικό, υπάρχει αυτό το τεράστιο δάσος το οποίο αποκαλείται πιο συγκεκριμένα "Το μαγευτικό δάσος". Έχει αυτή την επωνυμία όχι μόνο επειδή είναι καταπληκτικό και προσφέρει δέος στους ανθρώπους με τα τοπία του. Μα και επειδή η μαγεία είναι ισχυρότερη σε αυτή την περιοχή και υπάρχει γαλήνη σε αυτόν τον τόπο! Διάφορα πλάσματα πολλών ειδών ζουν σε αυτό το μέρος. Άγρια και ήμερα, όπως επίσης σπάνια και μαγικά. Εδώ και πολλούς αιώνες φημολογείται πως υπάρχει ακόμα κι ένας δράκος εκεί! Ωστόσο εμείς δεν γνωρίζουμε καμία περαιτέρω λεπτομέρεια για αυτό το θέμα. Η καταγωγή μου μπορεί να είναι από την Highcrest, αλλά υπάρχουν πράγματα που οι περισσότεροι ή όλοι μας, απλά δεν γνωρίζουμε. Το δάσος κρύβει πολλά μυστήρια. Και ίσως δεν θα τα μάθουμε ποτέ.  




Εκεί βρίσκεται η Highcrest, όπου προανέφερα. Ένα χωριό το οποίο μετατράπηκε σε μια πιο μεγάλη πόλη ανά τα χρόνια. Ωστόσο δεν υπήρχε και δεν θα υπάρξει ποτέ βασιλιάς. Ο λαός της περιοχής δεν έχει ανάγκη έναν βασιλιά και ιδρύθηκε νόμος πως δεν θα υπάρχει άνθρωπος στον ρόλο ενός βασιλιά. Η πίστη τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το γεγονός. Η θρησκεία τους, αναφέρει πως ο Θεός του δάσους είναι απελευθερωτικός, συμπονετικός και θεραπεύει τους ανθρώπους. Ο Θεός τους ψιθύριζε στα αυτιά πως ο σεβασμός, η συμπόνια και η αξιοπρέπεια είναι κλειδί για την γαλήνη. Το δάσος είναι ιερό και δώρο από αυτόν, στους θνητούς. Πρέπει να το σέβονται και να το φυλάνε. Δεν χρειάζονται κανέναν βασιλιά για να ζήσουν. Μονάχα έναν αφοσιωμένο προστάτη να τους οδηγεί προς το καλό και την πίστη. Μονάχα να αγαπούν αλλήλους και να βοηθούν ο ένας τον άλλον. Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι του δάσους ενώθηκαν και κατάφεραν να μείνουν για πάντα ένα! Όλοι μαζί "πολεμούν" για την ειρήνη και την διατήρηση του ιερού και μαγευτικού τόπου τους. Αποφάσισαν πως θα πρέπει να χριστεί ένας ηγέτης, για να οδηγεί τον λαό και να διατηρεί ολόκληρο αυτό το καταπληκτικό τοπίο στο οποίο ζούνε. Ακριβώς όπως αναφέρει ο Θεός στον οποίο πιστεύουν. Έναν άνθρωπο που θα προστατεύει το δάσος. Ο Olyver Greenguard ήταν ο πρώτος άνδρας που ανέλαβε αυτή τη θέση. Ήταν ο πρώτος ηγέτης και προστάτης του δάσους. Στα είκοσι τέσσερα του, ξεκίνησε αυτό το έργο ζωής και με μάχη, προσπάθεια, αίμα και εμπιστοσύνη, έχτισε αυτόν τον μαγικό κόσμο μέσα απ'τα τείχη. Βρήκε λύσεις σε κάποια προβλήματα, πολέμησε με εξωτερικούς εχθρούς και έβαλε τέλος σε διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, όπως και επιμονή. Και μάλιστα, μέσα σε έναν περίπου χρόνο τα κατάφερε! Οι συμπολεμιστές του, καθώς και αρκετοί πολίτες πίστευαν σε αυτόν και το έργο του. Έτσι, τον ακολούθησαν, τον εμπιστεύτηκαν και πέτυχαν πολλά σε αυτόν τον ένα χρόνο προσπάθειας. Ύστερα, ο Olyver έχρισε επίσημα τον εαυτό του προστάτη του Δάσους και πήρε επίσης το αξίωμα του Άρχοντα διοικητή!


Έχτισε ένα τεράστιο και ισχυρό κάστρο λίγο πιο έξω από την Highcrest και το ονόμασε Greenguard προς τιμήν του οικογενειακού ονόματος. Είναι μέχρι και σήμερα όρθιο και γερό. Πράσινο και εκθαμβωτικό. Ισχυρό και σπίτι όλων όσων αποφασίζουν να ενταχθούν στις δυνάμεις της φύσης. Έτσι ονομάστηκε ο στρατός του δάσους στην πορεία από έναν άλλο προστάτη. Ως Άρχοντας διοικητής του κάστρου, δήλωσε και επίσημα πως δεν θα υπάρχει κανένας βασιλιάς και πως οι άνθρωποι θα ζούνε ανεξάρτητοι και ήσυχοι σε αυτό το μέρος. Η αθλιότητα και βαρβαρότητα του έξω κόσμου δεν θα περάσει σε αυτό το βασίλειο. Δήλωσε πως οι άνθρωποι που επιλέγουν να ζούνε εδώ, θα έχουν πιο απλές, μα και πιο ποιοτικές ζωές μέσα απ'τα φρουρούμενα τείχη. Επίσης ανέφερε πως εάν υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα, οι πολίτες μπορούν να αναφερθούν ή να λογοδοτήσουν στον Άρχοντα διοικητή του κάστρου, κι αυτός μαζί με τους υπόλοιπους συμβούλους και υπαρχηγούς, θα βρίσκει λύσεις στα προβλήματα πάντοτε με δίκαιο τρόπο.




Ο Olyver Greenguard ήταν ένας εξαιρετικός διοικητής και πέτυχε πολλά επιτεύγματα σε αυτή του την θητεία, η οποία διήρκησε τριάντα εφτά έτη. Έχτισε πολλά πράγματα για τους ανθρώπους και για την ασφάλεια της περιοχής. Ανά τους αιώνες, πέρασαν πολλοί από την θέση του Olyver. Υπήρξαν φορές που κάποιοι διοικητές πέθαναν σε μάχες, είτε από άγρια πλάσματα, είτε ενάντια σε εχθρικούς ανθρώπους κοντά ή έξω από τα τοίχοι. Ωστόσο αυτές οι περιπτώσεις ήταν ελάχιστες και οι περισσότεροι παρέδιδαν το αξίωμα όταν έφταναν σε γηραιά ηλικία και δεν μπορούσαν πια να αναλάβουν τα καθήκοντα τους. Στον τελευταίο χρόνο του Olyver ως Άρχοντας διοικητής και προστάτης του δάσους, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα όπλο το οποίο θα εκθειάζει τη μαγεία, την ισχύ και τη μεγαλοπρέπεια των προστατών του δάσους. Σφυρηλάτησε λοιπόν, το Heartseeker. Ένα ισχυρό μακρύ σπαθί, το οποίο διοχετεύει και αντλεί μαγική ενέργεια από το ίδιο το δάσος. Το σπαθί ήταν σαν ένας ζωντανός οργανισμός. Ιδιαίτερα σκαλισμένο με ρίζες από το Decrilduoul (δέντρο με ρίζες που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το μαγευτικό δάσος και θεραπεύουν τους ανθρώπους από διάφορα τραύματα, όπως επίσης και αρρώστιες). Με πέτρες από τους ιερούς καταρράκτες του βουνού, οι οποίες μπορούν να καούν και να προσφέρουν μια μαγική ανθεκτικότητα. Και φυσικά με ατσάλι και μαγεία. 


Κοντά στη λαβή του όπλου, υπήρχε ένα σχέδιο το οποίο έμοιαζε με καρδιά. Ο χειριστής μπορούσε να αισθανθεί μια ζωντάνια όταν κρατούσε αυτό το ασυνήθιστο σπαθί. Ήταν μια εκπληκτική δημιουργία κι ένα ισχυρό όπλο! Το Heartseeker δεν ήταν μια απλή όμορφη και ισχυρή λεπίδα. Κατείχε κάποιες μαγικές ικανότητες επίσης! Και για να τις ενισχύσει ο Olyver, δημιούργησε επίσης μια ξεχωριστή πανοπλία με δέρμα ενός αγκαθωτού μαύρου ελαφιού, το οποίο προσπαθούσε να πιάσει ο γιος του για αρκετούς μήνες. Ονόμασε την πανοπλία, Treeline Spirit. Αυτά τα δύο αντικείμενα, είχαν την ικανότητα να θεραπεύουν τον χρήστη. Επούλωναν τις πληγές και προσέφεραν ενέργεια. Αφού ο Olyver αποσύρθηκε και ανέλαβε ο γιος του, κληρονόμησε επίσης και τα αντικείμενα. Το σπαθί και η πανοπλία περνάνε από διοικητή σε διοικητή. Από γενιά σε γενιά! Ανήκουν στο βασικό οπλοστάσιο του κάθε προστάτη και θεωρούνται ιερά, όπως και σημαντικά αντικείμενα του πολιτισμού τους.



Το αίμα των Greenguards συνέχισε να υπηρετεί το δάσος για πολλούς αιώνες ακόμη. Μέχρι που έφτασε η στιγμή να αναλάβει κάποιος άλλος τα καθήκοντα του προστάτη. Πέρασαν διάφοροι άνδρες από τούτη τη θέση και οι περισσότεροι υπηρέτησαν με πίστη και τιμή. Κάποια στιγμή στα χρονικά, ανήλθε η οικογένεια Thorne στην διοίκηση του κάστρου. Κάποιος έπρεπε να αναλάβει και εν τέλει επιλέχθηκε ο Stockton I Thorne. Ήταν μάλιστα η δεύτερη οικογένεια στην ιστορία που διατηρούσε το αξίωμα για τρεις ή και περισσότερες συνεχόμενες γενιές. Μονάχα οι Thornes και οι Greenguards κατόρθωσαν αυτό το επίτευγμα. Η οικογένεια Thorne απόκτησε την κληρονομιά και την ευθύνη. Και υπηρέτησαν πιστά με τιμή. Ο προ παππούς του Marc Thorne, πιο γνωστού πλέον κι ως βασιλοκτόνου, μπορούσε να αναλάβει και να γίνει κι αυτός Άρχοντας διοικητής. Ήταν ο εγγονός του Stockton I και είχε κι αυτός το ίδιο όνομα. Αντ'αυτού ο εγγονός αρνήθηκε την πρόταση. Δεν ήθελε να υπηρετήσει, μα να εξερευνήσει τον έξω κόσμο. 




Έτσι λοιπόν, έφυγε από το μαγευτικό δάσος και ξεκίνησε μια νέα ζωή έξω από τα τείχη. Φάνταζε δύσκολη η ζωή που επέλεξε να ακολουθήσει, ωστόσο είχε πάθος για εξερεύνηση και δημιουργία. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να ενταχθεί στο συμβούλιο της Veiloth! Σε αυτόν τον καιρό ξεκίνησε μια συνεργασία με τους ανθρώπους του μαγευτικού δάσους και τους βοήθησε σε οικοδόμηση, καθώς και τους ενίσχυσε στις άμυνες τους. Μα φυσικά πως και η Veiloth πήρε κάτι πίσω ως ανταμοιβή. Πιο συγκεκριμένα ο Stockton τους δώρισε μερικές ρίζες του Decrilduoul και ύστερα σύναψε μια συμμαχία μεταξύ των δυο βασιλείων. Ακόμα κι αν ο νεότερος Stockton εγκατέλειψε τον τόπο του, τον αγαπούσε και ήθελε να παραμείνει ασφαλής. Συχνά έκανε επισκέψεις στο δάσος και στον παππού του, ο οποίος ήταν ακόμα ο εκάστοτε προστάτης. Συζητούσαν για διάφορα θέματα που αφορούν τις περιοχές τους. Ο Stockton λάτρευε ένα συγκεκριμένο σημείο στο μαγευτικό δάσος. Την περιοχή κοντά στην λίμνη. Εκεί λοιπόν, συμφώνησε μαζί με τον παππού του να χτιστεί ένα μικρό κάστρο, το οποίο θα είναι η κληρονομιά και σπίτι της οικογένειας τους. Η κατασκευή πήρε μερικούς μήνες και όταν ολοκληρώθηκε ήταν πανέμορφο. Το ονόμασαν Casilfabir. Εκεί εγκαταστάθηκε ολόκληρη η οικογένεια του και μέχρι και σήμερα είναι ο οίκος τους.


«Το μαγευτικό δάσος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να βρίσκεται στην ακμή του και έχει καλές σχέσεις με το βασίλειο της Veiloth. Ωστόσο τρομεροί πόλεμοι ίσως να βρίσκονται στα σκαριά και το μέλλον είναι πάντα απρόβλεπτο. Ισχυροί και φιλόδοξοι άνθρωποι προβλέπεται πως θα φέρουν χάος στην ήπειρο. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα σε αυτή τη ζωή. Πρέπει πάντοτε να έχεις επιφυλάξεις και πλάνα για το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Οι καιροί πολέμου, πάντα ξεκινούν από μικρές αντιπαραθέσεις». 

~ Φιλόσοφος του Eiffhove ~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η παραφροσύνη της αγάπης

ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Χαμένες ψυχές